Нашият член Надежда Георгиева откри ново пространство за арт ситопечат.

Нейното Sito Studio е основано през есента на 2014-та и е естествено продължение на проекта на Йенс Бессер и Валери Гюров “Пътуващо студио за ситопечат”. Сега е на нов адрес, на по-голямо място и с повече възможности. Новият адрес на студиото е на ул. Цар Симеон 66, София.

Освен с авторските си серии Sito Studio се занимава с обучения в техниката, които са насочени както към професионалисти в сферата на илюстрацията, модата, графичния дизайн, фотографията, така и към всички, които желаят да създадат серия произведения (плакати, флаери, тениски и др.). За трите си години съществуване Надя е показала ситопечатния процес от начало до край на над 200 човека, като има огромно желание да продължи да го прави и да развива знанията на заинтересованите.

„Sito Studio е малко ателие за ръчен направи-си-сам ситопечат/сериграфия. Занимаваме се с лимитирани серии авторски произведения и се опитваме да ги направим по-достъпни, но и с добро качество. За разлика от дигиталния печат, сериграфията е по-скоро в сферата на изкуството и на нивото на графиката, тъй като целият процес се прави ръчно (от рисуване, през нанасяне на емулсия до експониране и печат).“ – сподели Надя.

Снимки: Сава Чапанов